Fråga facket Fråga facket

(H)JÄRNKOLL på försäkringskonferensen

Försäkringar Alla har en psykisk hälsa, något som de flesta av oss inte tänker på. Psykisk ohälsa innefattar allt från psykisk sjukdom till psykiska besvär som stör välbefinnandet och påverkar vårt dagliga liv.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Denise Nilsson, (H)järnkoll)Denise Nilsson, ambasadör från (H)JÄRNKOLL var en av föreläsarna på årets försäkringskonferens. Denise berättade bland annat om sina erfarenheter som mor till ett barn med Aspergers syndrom, men också om när hon drabbades av utmattningsdepression.  

Den 27-28 januari genomförde LO-distriktet i Mellansverige sin årliga konferens om försäkringsverksamheten.

Detta är en konferens som ger information om hur utbildningarna för försäkringsinformatörerna gått. Deltagarna ges möjlighet att nätverka, lyssna på intressanta föreläsningar samt ställa krav på LO Folksamkommittén och dess arbete.

Konferensen samlade ett 60-tal deltagare vilka lyssnade och diskuterade om aktuella frågor rörande försäkringar, utbildningar och pension.

Medverkande på konferensen

  • Denise Nilsson från (H)järnkoll) - föreläste om psykisk ohälsa.
  • Håkan Svärdman från Folksam - föreläste om trygghetssystemen i Norden.
  • Lisbeth Lundmark, Folksam -  informerade om reseförsäkringen, vilken oftast ingår i vår hemförsäkring men ingen tänker på att man har.
  • Lise Zarrabi och Annelie Lindvall, AFA Försäkring - svarade på frågor om föräldrapenningstillägget vilken är den nyaste av våra avtalsförsäkringar.
  • Robert Lundberg VD, Folksam LO Pension - pratade om vårt gemensamma bolag.
  • Fredrik Lundh Sammeli, socialförsäkringsutskottets ordförande - informerade om riksdagens arbete rörande socialförsäkringarna.