Tillsammans arbetar vi för att förbättra arbetsvillkoren och samhället för löntagare i Mellansverige.
Läs mer hur du kommer i kontakt med vår expedition
LO-distriktets styrelse består av 13 ledamöter och 6 ersättare vilka du finner här
Läs mer om hur du kommer i kontakt med LO-distriktets personal
Läs mer om våra LO-fack i kommunerna
LO-distriktet arbetar på uppdrag av sina medlemsorganisationer i Mellansverige för att påverka politiskt och utveckla den tvärfackliga verksamheten.
Skenande priser slår hårt mot arbetarkvinnor – som alltför ofta tvingas arbeta deltid. När arbetstimmarna är för få, blir inkomsten alltid låg. Pengarna räcker inte till.
På grund av de tekniska problem som en del LO-förbund haft sedan en vecka tillbaka finns det möjlighet att se torsdagens arbetsmiljöutbildning i LO Play.
Det är stor brist på kunnig arbetskraft i många branscher. Den som utbildar sig till kock, barnskötare, elektriker, bussförare eller målare kan räkna med att det finns lediga arbeten.
Om du arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal får du mer i pension. Det kallas för tjänstepension och den gör stor skillnad för hur stor din pension blir.
LOs sommarkampanj ska ge både unga och nya på arbetsmarknaden de bästa förutsättningarna för ett bra arbetsliv. Unga ska ha koll på vad som gäller på jobbet, säger LOs Ungsekreterare Elsa Alm.
LO-distrikten arrangerar en halvdags digital arbetsmiljöutbildning som riktar sig till skyddsombud. Temat är organisatorisk och social arbetsmiljö.
Vid LOs representantskap delade Susanna Gideonsson ut LOs feministiska stipendium till ett tvärfackligt kvinnonätverk i Dalarna-Gävleborg.
Vad behöver svensk samhällsekonomi för att vända kris till växande välstånd?
Sverige behöver ställa om för att klara klimatkrisen. Hur påverkar omställningen arbetsmarknaden? Vilka jobb skapas och vilka försvinner? Vilka nya krav kommer att ställas på arbetsgivare och arbetstagare i omställningen?
LOs ordförande Susanna Gideonsson och LO-ekonomen Anna Almqvist presenterar årets upplaga av rapporten Makteliten.
Vi har byggt upp en välfärd att vara stolta över i Sverige. Välfärden var avgörande för att vårt land blev ett av världens mest jämlika och jämställda länder. Men under de senaste decennierna har skattesänkningar och utveckling av marknadsmodeller prioriterats framför välfärdsreformer för jämlikhet.
Hel- och deltidsanställda efter klass och kön år 1990–2022.
Den genomsnittliga inkomsten för vd:arna på 50 av de största svenska företagen motsvarar i årets undersökning 69,3 industriarbetarlöner.
I kongressprojektet Ett helhetsgrepp om arbetsmarknadspolitiken presenterar LO förslag om hur vi kan öka sysselsättningen genom tryggare jobb och ökad jämlikhet. Som avslutande del i en rapportserie presenteras här slutrapporten i projektet.
Vad skulle hända om rutavdraget avskaffas? Hur skulle de som arbetar i sektorn påverkas? Den här rapporten söker svar på de frågorna i aktuell statistik, forskning och myndighetsrapporter om avdraget.